Opgroeiende kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Dat betekent dat alledaagse zaken zoals uw raambekleding ineens gevaren met zich kunnen meebrengen.

Als gevolg van wijzigingen in de Europese productnorm Binnenzonwering (EN13120) en twee nieuwe testnormen op de bescherming tegen wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen voor kinderen (EN 16433 en EN 16434), is de bedieningslengte voor raambekleding met koord- of kettingbediening aangepast.

Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding wordt bediend. Ook kunnen zij de koorden om hun hals wikkelen.

Kopers en gebruikers van raamdecoratie moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen vormen.

De volgende richtlijnen dient u daarom te allen tijde in acht te nemen:

• – Zorg ervoor dat het regelkoord strak wordt getrokken. Het koord dient zo ver mogelijk van het regelmechanisme te worden gemonteerd om te voorkomen dat de lus slap gaat hangen.

• – Houdt de koorden buiten het bereik van jonge kinderen om beknelling en verstikking te voorkomen,

• – Plaats bedden, kinderbedden en andere meubels niet in de buurt van raamdecoratiekoorden.

• – Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg ervoor dat de koorden niet om elkaar draaien en daardoor een lus vormen. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.

• Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van onze montageservice.