Meetinstructies     

 

Meetinstructies:

Gebruik voor het opmeten een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de breedte en daarna de hoogte op te meten.

  • Meet de breedte van het raam altijd op drie plaatsen: boven, midden en onder en schrijf de kleinste maat op.
  • Meet de hoogte van het raam altijd op drie plaatsen: links, midden en rechts en schrijf de kleinste maat op.
  • Let op voor eventuele uitstekende delen die de raamdecoratie kunnen blokkeren. Meet voor de zekerheid altijd twee keer.

In de dag (IDD)  meten.
Wanneer u het product wilt bevestigen tussen het raamkozijn of de muur, dan meet u in-de-dag.

Meet op drie plaatsen de breedte (X) tussen het raamkozijn of de muur. Om er zeker van te zijn dat het product altijd past, haalt u 1 cm = 10 mm van deze gemeten maat af. Dit is de bestelbreedte. Let op: er vindt door ons geen aanvullende correctie plaats, uw gemeten maten zijn de productiematen. Meet vervolgens de hoogte (Y) aan de linkerkant, in het midden en aan de rechterkant vanaf het punt waar u het product wilt monteren tot de vensterbank of de grond. Dit is de bestelhoogte.

https://gordijnenvloeren.nl/wp-content/uploads/2018/07/IDD-ODD.png

Op de dag (ODD) meten.
Wanneer u het product gaat bevestigen op het raamkozijn, muur of tegen het plafond moet u op-de-dag meten. Meet de breedte (X), inclusief de eventueel gewenste overlapping, van het product. Meet vervolgens de hoogte (Y), inclusief de eventueel gewenste overlapping. 

https://gordijnenvloeren.nl/wp-content/uploads/2018/07/ODD.png

Meerdere jaloezieën naast elkaar

Bij meerdere jaloezieën naast elkaar haalt u van iedere jaloezie 1 cm (10mm) van de gemeten breedte maat af. Dit geldt voor elke jaloezie apart. Voorbeeld: Wanneer de gemeten maat totaal 300 cm is en er worden hier 3 gelijke jaloezieën in geplaatst dan bestelt u 3 jaloezieën van 99 cm breed.

Meetinstructie bij een erker

Wanneer u de gordijnen voor uw erker inmeet zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hieronder leggen wij uit wat dit zijn:

blank

  1. Maak een keuze voor optie 1 of 2 zoals te zien op de afbeelding. Het verschil tussen de beide opties is de positie van de raambekleding aan de voorzijde van de erker. Optie 1 is de meest gekozen optie. Let hierbij goed op welke zijde de A-zijde is. Dit in verband met de volgende stappen.
  1. Breedte A-zijde: meet de breedte van de A-zijde (de groene zijde) boven en onderaan in het kozijn. Van de kleinste maat haalt u 1 cm (-10mm) af. Dit is uw bestelmaat.
  2. Hoogte A-zijde: meet de hoogte van de A-zijde (groene zijde) links en rechts. De kleinste maat is uw bestelmaat. 
  3. Breedte B-zijde: meet de breedte van B-zijde boven en onderaan in het kozijn. Van de kleinste maat haalt u, afhankelijk van het product, onderstaande marge af (zie tabel). Dit is de maat die u bestelt.
  4. Hoogte B-zijde: meet de hoogte van zijde B links en rechts. De kleinste maat is uw bestelmaat. 

Tabel 1: berekening marge per product bij breedte B-zijde

Soort product Breedte jaloezie Marge
Hout 70 mm 10 cm
Hout/Bamboe/PVC 50|65 mm 9 cm
Aluminium 50 mm 9 cm
Duo-rolgordijnen   9 cm
Plissé/Duette   6 cm
Rolgordijnen   6 cm

Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, neem dan gerust contact met ons bijvoorbeeld via WhatsApp 023 523 205 2313. Stuur gelijk een foto(s) van uw raam mee zodat wij u persoonlijk het juiste advies kunnen geven!