Bamboe Jaloezieen

Hoe Duurzaam zijn Bamboe Jaloezieën?

Duurzaamheid begint steeds meer een belangrijkere rol te nemen in onze keuzes. Waar zijn producten van gemaakt, welke voordelen heeft het? welke materialen wordt er gebruikt, hoe lang gaan ze mee, hoe gezond is het en nog veel meer vragen vinden mensen belangrijk bij het maken van hun keuzes. Zo ook bij keuze jaloezieën zoals kies ik voor basswood houten, abachi hout of bamboe jaloezieën?

Bamboe is een van de duurzaamste houtsoorten die er bestaan. In de Europese duurzaamheidsklasse is Bamboe hout , vastgesteld op klasse 1! Dat betekent dat de levensduur van  bamboe heel erg lang is. Bamboe is namelijk een grassoort, geen boomsoort. Wereldwijd zijn er meer dan 1.400 verschillende bamboesoorten te vinden. Het gros daarvan groeit in Zuidoost-Azië.

Bamboe is een van de snelst groeiende plantsoorten op aarde en groeit soms wel tot 90 centimeter per dag! Binnen zeven jaar is bamboe volledig volgroeid en kan het geoogst worden voor dingen als meubels, maar na vier jaar kan het al geoogst worden voor andere doeleinden, in tegenstelling tot bomen voor harder hout. Zij doen er soms wel 100 jaar over tot ze volledig uitgegroeid zijn.

Daarnaast heeft het weinig nodig om te kunnen groeien, dus mest en bestrijdingsmiddelen zijn onnodig. Dit maakt bamboe jaloezieën erg goed voor milieu!

 

Bamboe duurzaam

Ook is bamboe ontzettend sterk. Dat is ook de reden dat ze in Azië vaak bouwen met bamboe in plaats van staal bijvoorbeeld. Bamboe is ook erg buigzaam. Dit maakt het ideaal materiaal voor het maken van meubels of jaloezieën!

Bamboe is in het opnemen van CO2 ook veel beter dan bomen; zo kan een hectare bamboe jaarlijks 200 ton absorberen terwijl een gelijk volume aan bomen slechts 15 ton CO2 absorbeert.

Tot slot kan bamboe na een volledige oogst weer helemaal teruggroeien. Hoe duurzaam wil je het nog hebben?

Kortom er zijn heel veel redenen op te noemen waarom bamboe erg duurzaam is! Dat is ook een van de voornaamste redenen waarom bamboe jaloezieën nu de meest gekozen jaloezie soort is van GordijnenVloerenwinkel.nl!

Welke voordelen heeft Bamboe jaloezieën naast duurzaamheid nog meer? Daarvoor verwijzen je naar onze andere blog: Voordelen Bamboe houten jaloezieën.

GRATIS KLEURSTALEN
×