Goed voor je energie besparing

Isolerende gordijnen houden je warmte binnen en de kou buiten.

Hoe isolerend zijn gordijnen?

Gordijnen helpen bij het isoleren van een kamer, maar de mate van isolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal van de gordijnen, de dikte van de stof, de ophangmethode en de afmetingen van het raam. Over het algemeen bieden zwaardere en dikkere gordijnen betere isolatie dan lichtere en dunnere gordijnen.

Gordijnen verminderen de warmteoverdracht via ramen, wat vooral nuttig kan zijn in de winter. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van het binnendringen van warme lucht in de zomer, waardoor het binnen veel koeler blijft. Wel zo handig als je geen airco hebt!

Kortom het is erg nuttig en  goed op te merken dat gevoerde gordijnen een nuttige aanvulling zijn op de isolatie van een kamer en kunnen ze ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 

Welke gordijnstof isoleert het beste?

Gordijnen gemaakt van bepaalde stoffen kunnen helpen bij het isoleren van een kamer. Over het algemeen bieden zwaardere, dichtere en meer gevoerde stoffen de beste isolatie. Enkele voorbeelden van stoffen die isolerende eigenschappen hebben, zijn:

  1. Fluweel: dit is een zwaardere stof met een dicht weefsel dat de warmte goed vasthoudt en geluid absorbeert.

  2. Wol: dit is een dicht en zwaar materiaal dat ook goede isolerende eigenschappen heeft.

  3. Jacquard: dit is een dikkere stof met een patroon dat textuur en dikte toevoegt, wat helpt bij het isoleren van een kamer.

  4. Polyester: gordijnen van polyester kunnen ook enige isolatie bieden, vooral wanneer ze gevoerd zijn.

Wel is het belangrijk op te merken dat de mate van isolatie die elke stof biedt, kan variëren afhankelijk van de dichtheid, de dikte en de voering. Over het algemeen geldt echter dat zwaardere en dichtere stoffen beter werken om een kamer te isoleren.

 

Wat zijn nog meer de voordelen van gevoerde gordijnen?

Gevoerde gordijnen bieden zeker verschillende voordelen ten opzichte van ongevoerde gordijnen. Enkele voordelen zijn:

  1. Geluidsreductie: de extra laag voering kan ook helpen om geluiden van buitenaf te dempen, waardoor de ruimte stiller wordt.

  2. Verduistering: gevoerde gordijnen zijn effectiever bij het blokkeren van licht dan ongevoerde gordijnen. Dit kan handig zijn voor slaapkamers, home cinema’s of andere ruimtes waar verduistering gewenst is.

  3. Duurzaam gebruik van stof: de voering beschermt de stof van de gordijnen tegen zonlicht en slijtage, waardoor de gordijnen langer meegaan.

  4. Verbetering van de uitstraling: gevoerde gordijnen hangen vaak beter en zien er over het algemeen voller en luxer uit dan ongevoerde gordijnen.

Over het algemeen bieden gevoerde gordijnen dus meerdere voordelen, waaronder betere isolatie, geluidsreductie, verduistering, stofbehoud en verbetering van de uitstraling van de kamer.

GRATIS KLEURSTALEN
×